Incity_IM_1920_1280
Incity_IM_dak_1920_1280
Coenhaven_Dak_1920_1280
Coenhaven_Straat_1920_1280
The Future City
previous arrow
next arrow

INcity – Haven-Stad

Opdrachtgever

BNA Onderzoek

Oppervlakte

1.000.000 m²

Locatie

Haven-Stad Amsterdam

Programma

Wonen, maatschappelijk en vrije tijd.

Status

Afgerond

Projecttype

Masterplan

Jaartal

2018

Opdracht

Onderzoek

In onze stad van de toekomst Haven-Stad Amsterdam zetten we de stedeling en zijn behoeften centraal en pleiten om direct te starten en op alle schalen tegelijkertijd te werken, gedreven door technologie. Het middel dat wij gebruiken is een laagdrempelig digitaal platform. Dit platform werkt met feedbackloops die de verschillende en veranderende behoeften van stedelingen in kaart brengt, waardoor de inrichting van de stad sneller en efficiënter kan reageren. We pleiten voor een robuust en adaptief raamwerk, waarbinnen ruimte is om mee te bewegen met nieuwe ontwikkelingen. Haven-Stad groeit door feedback, én door zijn natuurlijke ligging, uit tot een archipel van mini-stadjes met verschillende leefmilieus.

De analyse van de locatie van het onderzoek en de verschillende scenario’s voor de toekomst zijn in de eerste video te zien. De impact van ons onderzoeksmodel op Haven-Stad is in de tweede video te zien. De derde video is de eindpresentatie van ons onderzoek.

Credits

Team:
Roy Plevier, Danny Edwards, Zsa Zsa Balian, Antonia Sore, Wim Derksen, Irene Ponec.

Visualisaties door Grizli Studios.

BNA Onderzoek, TU Delft, Vereniging Deltametropool, gemeente Amsterdam, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijkrelaties.

Tags:
Onderzoek, gebiedsontwikkeling, 1.000.000 m², Haven-Stad, Amsterdam, Nederland