WE ARE COAST.

CREATORS OF A SUSTAINABLE TOMORROW.

WE DESIGN AND DEVELOP.

FUTURE-PROOF ARCHITECTURE.

WIJ ZIJN COAST

Wij zijn Creators Of A Sustainable Tomorrow, en het creëren van een duurzame toekomst is onze missie. We onderscheiden ons door een integrale aanpak van initiatief tot en met oplevering tussen architectonisch ontwerp en vastgoedontwikkeling. Ons doel is om toekomstbestendige architectuur en plekken te creëren.

COMPANY

Het vakgebied van architectuur verandert snel. Wij zijn van mening dat een geïntegreerde aanpak noodzakelijk is om de duurzaamheidsuitdagingen van vandaag aan te pakken. Wij opereren als een bureau actief in twee divisies. COAST Architects is een architectenbureau gespecialiseerd in het ontwerpen van toekomstbestendige architectuur en omgevingen. Als COAST Development ontwikkelen we projecten van begin tot eind. Door te initiëren, investeren, ontwerpen en te ontwikkelen.

Missie

Onze missie is om hoogwaardige duurzame ontwerpen te creëren in alle schalen en typologieën om een duurzame toekomst te waarborgen. Onze geïntegreerde aanpak tussen ontwerp- en projectontwikkeling resulteert in haalbare ontwerpen die lang meegaan, toekomstbestendig zijn en waarde toevoegen voor mens en planeet.

PARTNERS

JOS HOOPE

JOS HOOPE

Partner

Ontmoet Jos Hoope, Partner bij COAST. Met een scherp oog voor detail en zijn passie voor architectuur, speelt Jos een grote rol in het succes van complexe projecten. Hiernaast strekt zijn expertise en interesse zich uit tot het initiëren en ontwikkelen van vastgoedprojecten. Met veel positiviteit, ondernemende mindset en vermogen om innovatieve oplossingen te bedenken, is Jos een waardevolle speler binnen ons team.

ROY PLEVIER

ROY PLEVIER

Partner

Roy, partner bij COAST, is een veelzijdige architect en ontwikkelaar die gelooft in de transformerende kracht van architectuur om levens te verbeteren en een duurzame toekomst vorm te geven. Hij streeft ernaar om projecten te realiseren waarbij architectuur en ontwikkeling hand in hand gaan, waarbij hij ruimtes creëert die meer zijn dan de som der delen en gemeenschappen inspireert met een allesomvattende benadering.

OPDRACHTGEVERS

COAST Architecture voegt waarde toe voor een breed scala aan opdrachtgevers, zoals investeerders, ontwikkelaars, gemeenten, bedrijfseigenaren en particuliere klanten.
Als COAST Development fungeren we als een geïntegreerd ontwerp- en projectontwikkelingsbedrijf. Met de expertise om in de eerste fasen van een potentieel project de haalbaarheid te beoordelen kunnen we direct de juiste richting inslaan voor het ontwerp en de ontwikkeling. Voor meer gedetailleerde informatie over dit proces kunt u het onderstaande formulier invullen om in contact te komen met onze partners.

  3D BIM EN PARAMETRISCH ONTWERPEN

  Efficiënt werken vereist nieuwe technieken, slimmere software en betere processen. In het haalbaarheids- en ontwerpproces maken we gebruik van parametrische tools om te ontwerpen, te studeren en om flexibel te blijven.

  Onze gebouwen worden virtueel gebouwd in BIM- en IFC-exporteerbare modellen. Wij geloven in ‘open’ BIM, wat integratie mogelijk maakt van gebieden zoals constructie, systemen, bouwvoorschriften en bouwfysica. Wij zijn van mening dat deze integratie essentieel is, omdat het ons in staat stelt de best mogelijke resultaten voor onze klanten te bereiken. Ontwerpen worden in 3D gepresenteerd, zowel visueel als architectonisch. Dit zorgt niet alleen voor een sneller ontwerp, maar geeft ook onmiddellijk een indruk van de samenhang tussen stedenbouw en architectuur en tussen gevels en structuur. De 3D-presentatie heeft ook voordelen voor klanten en eindgebruikers, omdat ze door de plannen kunnen bewegen, wat hen een duidelijke indruk van het ontwerp geeft.

  BNA

  COAST is aangesloten bij de Branchevereniging voor Nederlandse Architectenbureaus (BNA). De BNA is een netwerk dat modern, creatief ondernemerschap bevordert.

  WIJ GAAN CIRCULAIR

  COAST steunt het circulaire manifest van de BNA en de ambities van de Nederlandse overheid om Nederland in 2050 volledig circulair te hebben. Wij geloven dat circulair ontwerpen een integraal onderdeel moet worden van de huidige architectuurpraktijk en dat onze generatie architecten hier een trekkende rol in heeft.

  Circulair bouwen is een belangrijke schakel in een duurzame samenleving die ervoor zorgt dat toekomstige generaties in dezelfde behoefte kunnen voorzien als wij. Wij zien circulariteit als een middel om meerwaarde te creëren. Gezondheid te bevorderen, lucht te zuiveren, water te zuiveren en energie te leveren.

  VACATURES

  COAST is doorlopend op zoek naar gemotiveerde stagiairs die willen assisteren in een projectteam met ontwerpen, tekenen, presenteren, maquettes en onderzoeksactiviteiten. Je wordt intensief betrokken bij het ontwerp- en onderzoeksproces bij verschillende projecten en verschillende fasen. Een kans om in de praktijk te leren hoe je een helder, integraal en conceptueel sterk ontwerp kunt maken. Lees meer >>

  CONTACT

  COAST Company B.V.

  Johan van Hasseltweg 16-A

  1022 WV Amsterdam

  T: 020 235 74 14

  E: info@coast.nl

  Fotografie: Menno Hoope, Herman van Heusden,  John Lewis Marshall.
  © COAST Company B.V. Alle rechten voorbehouden. Het getoonde materiaal op deze website mag niet worden gereproduceerd zonder schriftelijke toestemming van de architect.
  Wij hanteren bij professionele opdrachtgevers de DNR 2011. Bij particuliere opdrachtgevers is de CR 2013 van toepassing. (klik op de links voor download PDF algemene voorwaarden)