Seurenheide_2
Seurenheide_3
Seurenheide_1
Seurenheide_5
previous arrow
next arrow

Waterpaviljoen Seurenheide

Opdrachtgever

Gemeente Bergen (LI)

OPPERVLAKTE

600 m² BVO

Locatie

Bergen (LI)

Programma

Horeca / cultuur

Status

Ontwerpcompetitie

Projecttype

Nieuwbouw

Year

2022

Opgave

Concept + SO

In dit project omarmen we de uitdaging om een nieuw waterpaviljoen te ontwerpen op de plek waar water en bos samenkomen. Midden in weelderig groen trekt het paviljoen natuurliefhebbers aan via verschillende wandel-, fiets- en vaarroutes. Geïnspireerd door de natuurlijke omgeving stelt ons concept een paviljoen voor dat de schoonheid van waterplassen en bomen symboliseert. De buitenkant, die de organische silhouetten van waterplassen weerspiegelt, gaat naadloos op in het landschap. Het interieur kenmerkt zich door een onderscheidend structureel raamwerk geïnspireerd door het bosrijke milieu.

Met de nadruk op aanpasbaarheid zal het paviljoen volledig veelzijdig zijn en diverse functies huisvesten, zoals tentoonstellingsruimtes, vergaderzalen, educatieve gebieden en recreatieruimtes voor activiteiten zoals muziek, dans, yoga of film. Gelegen om uit te kijken over de Leukermeer, biedt het westelijke terras een ideale setting voor zonsondergangen en het kijken naar boten.

Duurzaamheid staat centraal, met een volledige elektrische installatie, zonnepanelen en de focus op energie-efficiëntie. Het bio-based en circulaire bouwsysteem van het paviljoen, met materialen zoals CLT-hout en hennepisolatie, streeft naar herbruikbaarheid en een minimale milieubelasting. Het ontwerp houdt ook rekening met logistiek, waarbij water wordt gebruikt als transportroute en tijdelijke bouwplaats om de ecologische voetafdruk te verminderen. Het doel is om een dynamische en aanpasbare ruimte te creëren die in harmonie is met de natuurlijke omgeving, waar verbindingen, inzichten en respect voor de natuur worden bevorderd.

Credits

Team:

Roy Plevier, Jos Hoope.

Tags:

Renovation, restoration, housing, landscape, 400 m², Bergen aan Zee, Netherlands

Related projects

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.