personal fitness center
Interieur PFC
1582_nacht
1582_nacht_PP_030723
Stappenplan_PFC_-01
Stappenplan_PFC_-03
Stappenplan_PFC_-04
Stappenplan_PFC_-05
Stappenplan_PFC_-06
Stappenplan_PFC_-07
Stappenplan_PFC_-08
Stappenplan_PFC_-09
Stappenplan_PFC_-10
Concept interieur
previous arrow
next arrow

Dynamische sport tempel

Opdrachtgever

PFC

Oppervlakte

1.000 m²

Locatie

Niet bijgesloten

Programma

Sport

Status

In ontwikkeling

Projecttype

Integraal ontwerp

Jaar

2020 – nu

Opdracht

Volledig ontwerp (SO tm UO)

Een dynamische sportschool:

In Zaandam (NH) ontwikkelen wij een nieuw sportcomplex met fitness, spinning, bokslessen en fysiotherapie. Ons dynamische ontwerp wordt gekarakteriseerd door diagonale lijnen en symboliseert beweging en activiteit.

Het robuuste ontwerp is grotendeels gemaakt van metaal en heeft een metalen gevelafwerking in twee kleuren. Het interieur wordt gekenmerkt door een stoer palet van kleuren en slanke lichtlijnen.

“Het ontwerp resulteert in een dynamisch en toekomstbestendig gebouw. De houten gevelafwerking geeft een natuurlijk een duurzame uiterlijk.”

Ontwerp:

Het ontwerp is opgebouwd uit twee volumes. Één volume bevat de ondersteunende functies zoals de kleedkamers, fysiotherapie, kantoor, kantine en een bar voor ontspanning. Het grote volume bevat de fitnessruimte en de groepsruimten voor spinning en bokslessen. We hebben de volumes een schuin aflopend dak gegeven voor een dynamisch beeld. Dit dak hebben we aan de buurtzijde groen en natuur-inclusief gemaakt. Het dak boven de fitnessruimte is een zonnedak en bevat 132 zonnepanelen om het gebouw in energie te voorzien.

Materialen:

We combineren een palet aan grijze kleuren zodat het gebouw een stoer uiterlijk heeft. Het exterieur is voorzien van een diagonale lattenafwerking in 45 graden en benadrukt de dynamiek van sport. Een plint van zwarte metaalafwerking versterkt het gevoel van beweging. ’S avonds wordt de dynamiek benadrukt door slanke lichtlijnen en geven raamkozijnen die overdag gesloten zijn een spannende lichtervaring.

Energie:

Het zonnedak levert voldoende energie zodat we een energieneutraal gebouw kunnen realiseren.

Credits

Team:
Jos Hoope, Roy Plevier.

In samenwerking met Roland Leurs van Asset+ www.assetplus.nl

Tags:
Sport, hout, houtbouw, >1.000 m², Nederland.